Excursies

U vindt hier een beschrijving van de georganiseerde excursies.

Voor alle excursies is inschrijving verplicht. Meer informatie over inschrijven vindt u in het convocaat dat u per email of per post is toegestuurd.

Wilt u, als u zich aanmeldt voor een excursie een introducee meenemen dan kan dit als er plaats is. Introducees zijn van harte welkom. Zou u dan bij uw aanmelding tevens de naam van uw introducee willen doorgeven? Bij voorbaat dank.

Vrijdag 19 april - Middagexcursie naar abdij Lilbosch in Echt

Abdij Lilbosch  is een klooster dat iets buiten Echt gelegen ligt. Hier wonen Cistercienzer monniken die een sober leven leiden in stilte en gebed.  Hun inkomsten verwerven zij voornamelijk uit een gemengd landbouwbedrijf en de verzorging van o.a. hun zeer bekende ‘Livar-kloostervarkens’.

U krijgt hier een rondleiding en tijdens deze rondleiding vertelt een gids iets over de levenswijze van de monniken, de ontstaansgeschiedenis van de abdij, het landschap en de ontginning van wat in het verleden een moerasgebied was.

Een bezoek aan de boerderij met de ‘buitenloop’ van de Livarvarkens hoort hier natuurlijk ook bij.

Tijdens WO II is hier ook een vluchtbunker gebouwd door de Duitse bezetter, nadat de monniken verdreven waren. Deze kunt u ook bekijken. Evenals het herdenkingsmonument ter ere van de geallieerde vliegtuigbemanningen die hier tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

 • Vertrek: 13.00 uur van de parkeerplaats bij A gene Bek met auto’s. Er zijn dus chauffeurs nodig om de deelnemers te vervoeren. Wilt u bij uw opgave voor deze excursie melden dat u bereid bent andere dames in de auto mee te nemen. Bedankt.
 • Tijdsduur bezoek: 14.00 uur – 16.00 uur.
 • Kosten: € 17,50
 • Vertrek vanuit Echt omstreeks 16.00 uur. Onderweg naar Heerlen is er een stop in Schinveld waar bij ‘Biej de Tant’ nog een lekkere kop koffie met een stuk vlaai klaar staat.

 

Donderdag 16 mei - Pannenkoeken eten in Oensel

Hof van Oensel, tegenwoordig geheten ‘Hoeve De Binnenplaets’ in Schimmert is een carréboerderij, die oorspronkelijk is gebouwd in 1833. Ze deed toen dienst als veehouderij maar heeft naast de functie van boerenbedrijf later ook dienst gedaan als galerie. In 2017 is de hoeve aangekocht door de huidige eigenaren, die het omgetoverd hebben tot vakantie-appartementen. In 2013 is de hoeve uitgebreid met een pannenkoekenrestaurant. U hebt hier de keuze uit een enorm aantal pannenkoeken, van hartig tot zoet. Dus kiest u maar en geniet ervan!

Het adres van ‘Hoeve De Binnenplaets’ is: Oensel 10, 6333 EN Schimmert. Tel. 045-4040525.

 • Vertrek: let op!! 16.00 uur van de parkeerplaats bij A gene Bek en iets later bij de schouwburg. We gaan met auto’s. Er zijn dus chauffeurs nodig om de deelnemers te vervoeren. Wilt u bij uw opgave voor deze excursie melden dat u bereid bent andere dames in de auto mee te nemen. Alvast dank!.

Meerijden als passagier is op eigen risico..

 • Kosten: € 2,50 voor het vervoer per auto. Dit bedrag kunt u vooraf overmaken op het rekeningnummer, dat vermeld staat in het convocaat. De pannenkoek kunt u kiezen van de menukaart en betaalt u zelf.

Donderdag 23 mei - Dagexcursie naar Straelen (D) Green City Tour

U maakt vandaag een mooie rondrit door het ‘Niederreinische’ landschap, waarbij het zwaartepunt ligt op de tuinbouw met haar regionale producten en de bloementeelt. Dit Duitse gebied grenst aan het grote tuinbouwgebied rond Venlo. Samen met het Limburgse tuinbouwgebied vormt het ‘Niederreinische Landschaft’ het allergrootste tuinbouwgebied van Europa.

Om 11.30 uur vertrekt de bus voor een bezichtiging van een tuinbouwbedrijf. Rond 13.00 uur is er een ‘Niederreinische Kaffeetisch’ met o.a. brood, broodjes, verschillende soorten vleeswaren, diverse soorten kaas en zoet (jam). Er is onbeperkt koffie en thee en als toetje een verrassing in Bauerncafé Jacobs.

Na deze uitgebreide lunch wordt de rondrit vervolgd met een bezoek aan de op twee na grootste veiling van Europa, Rhein-Maas in Hierongen. Hier worden allerlei planten en bloemen verhandeld.

 • Vertrek: 9.00 uur vanaf de parkeerplaats bij A gene Bek, iets later vanaf de zijkant van de schouwburg.
 • Na aankomst heeft u vrije tijd.
 • 11.30 uur vertrekt de bus voor de rondrit, die met de bezoeken een groot deel van de middag in beslag neemt.
 • Terug in Straelen heeft u nog vrije tijd tot 18.00 uur.
 • Vertrek: vanuit Straelen naar Heerlen om 18.00 uur.
 • Kosten: € 37,50